Submenu

Collectieve zonnepanelen op De Binder in Leersum

08-12-2022 0 reacties

Op het dak van De Binder in Leersum liggen 703 zonnepanelen die jaarlijks ongeveer 165.000 kWh stroom leveren. De panelen zijn het gemeenschappelijk eigendom van de leden van de coöperatieve vereniging Zon op Heuvelrug: burgers uit de omliggende postcodegebieden die certificaten hebben aangeschaft. Met deze energiecoöperatie realiseren we in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een aantal gezamenlijke projecten voor het opwekken van duurzame energie op daken.

Op het dak van De Binder in Leersum liggen 703 zonnepanelen die jaarlijks ongeveer 165.000 kWh stroom leveren. De panelen zijn het gemeenschappelijk eigendom van de leden van de coöperatieve vereniging Zon op Heuvelrug: burgers uit de omliggende postcodegebieden die certificaten hebben aangeschaft. Met deze energiecoöperatie realiseren we in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een aantal gezamenlijke projecten voor het opwekken van duurzame energie op daken. De deelnemers in de projecten vormen de leden van de coöperatie en zijn daarmee gezamenlijk eigenaar van de coöperatie en hebben het daarmee voor het zeggen.

De opbrengst van de verkoop van de opgewekte stroom en een korting op de energiebelasting (tot maximaal de belasting die je voor je verbruik betaalt) wordt via de coöperatie Zon op Heuvelrug naar rato van het aantal certificaten onder de eigenaren verdeeld en door de energieleverancier uitbetaald.

Zon op Heuvelrug wil graag meer van dit soort collectieve zon-op-dak projecten realiseren. Voor een financieel gezond project is een dak nodig van circa 400 m2 of groter. Heeft of weet u zo'n dak? Neem dan contact op met info@zonopheuvelrug.nl

Lat: 52.0106764
Long: 5.4249317

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

 

Contact

Kerkplein 2, 3941 HV Doorn
Postbus 200, 3940 AE 

 

 

Cookie-instellingen