Submenu

Oplossen netwerk congestie Tennet en anderen

23-05-2024 1 reacties

Vanuit de Gemeente komen er veel plannen richting Zonnepaneelvelden, aanleg warmtenet en tegenstand windmolens Iedere aangegeven techniek is duur in exploitatie, werkt niet 24/7 bij alle weersomstandigheden en zijn niet circulair tov grondstoffen herwinnen. Nergens hoor ik een plan richting Geothermie via stoom vanuit grote diepte, voordeel 24/7 actief, stoom drijft generatoren aan die de gehele regio U.H. Van elektra kan voorzien. Werkt zeker 62 jaar op 1 bron dus duurzaam

Wanner er een Geothermische bron is geslagen en functioneert is er een belangrijke reden om goed te exploiteren, dus geen vervuiling bodem ( door dubbele pijp ) nadat stoom is gebruikt deze afgekoelde stoom weer terugpompen naar de bron om scheuring  en vervuiling in aardlagen te voorkomen.

Bij 24/7 toepassing, is er vaak minder elektra in gebruik nodig, op dat moment is er productie van waterstofgas mogelijk.

1.Voor  toepassen als accu stroomvoorraad

2. Voor gebruikers die absoluut nog op waterstofgas moeten verwarmen ipv aardgas

3. veel gebruikers werken op gelijkstroom zoals openbare verlichting, opladen accu's auto's, verlichting thuis enz., dus meer capaciteit aan wisselspanning/ sterkstroom.

Reden teveel uitval Led, uit en inschakel momenten op wisselspanning en vocht/ temperatuur wisselingen, idem niet behalen van beloofde levensduur en verkorten lichtsterkte tegen het einde.

voordeel geothermie, er zijn al veel testen gedaan om de aardlagen en warmte/ dieptes  te omschrijven, ook in de U.H.

Voordeel,  de straten hoeven niet meer open en minder kwetsbaar door onderliggende warmtesysteem en bij schade door zwaar verkeer ( laden/ lossen bij de Sluis als voorbeeld )

Heb de oude tijden meegemaakt, iedere Gemeente produceerde voor en na de laatste oorlog zijn eigen elektra en gemeente gas, dus nieuw is dit  niet!

waarom nog geen initiatief Geothermie, desnoods wil omgeving Park Sparrendaal en Seminarie meedenken 

nadeel warmtenet, hoge exploitatie en gevoelig voor risico's, RWIZ is in stiltegebied gelegen en restwarmte RWIZ kan duurzamer en circulair beter gebruikt worden voor bestrijden vervuiling rioolwater door medicijnen, PFAs, PAK enz.

ook terugwinnen cellulose en fosfaten vragen warmte, idem het drogen van rioolslib, omdat dit beter verbrandt en minder weegt bij transport naar de ovens.

 

Lat: 52.0563207
Long: 5.2826269

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Yannick van Olst

27-05-24 om 10:33

Dank uw bericht. Einde van dit jaar gaat de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de slag met het afwegingskader geothermie. Uw aanbod om mee te denken wordt gewaardeerd, u kunt hiertoe uw contactgegevens mailen aan yannick.vanolst@heuvelrug.nl.

Hartelijke groeten,

Yannick van Olst, beleidsmedewerker duurzaamheid

Cookie-instellingen